78144

Včelařská konference

(Internetová stránka otevírající prostor pro komunikaci včelařů)



Jméno: E-mail:
Téma:
Příspěvek:
Jmeno sladkeho produktu vcelHeslo: Opište červené slovo pozpátku do kolonky.

U vašeho příspěvku bude zobrazena IP adresa, ze které příspěvek odesíláte.
Délka příspěvku je omezena na 10000 znaků.

Prosíme účastníky konference, aby při podání nového příspěvku do konference vždy vyplnili kolonku "téma". V případě, že reagujete na některý již uveřejněný příspěvek, tak to důsledně čiňte pomocí funkce "Odpovědět do diskuze na příspěvek číslo...", která je k dispozici vpravo vedle každého zobrazeného příspěvku. Funkce, která je pro každý zobrazený příspěvek k dispozici: "Zobrazit odpovědi na tento příspěvek.", bude správně fungovat jen v případě, že budete dbát výše uvedených pokynů.)


Zběžné zobrazení

Archiv Včelařské konference


Gustimilián Pazderka (160.218.209.67) --- 18. 2. 2005
Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus



Zcela určitě cukr polobílý prošel rafinací, tudiž s klidem v duši s ním krm.

Našel jsem knihu, Základy cukrovarnictví IV.- výroba rafinovaného cukru ,Bretschneidera a kolektiv.

Dovolím si drobný výtah.

Z historie.
Rafinovaný evropský cukr se vyráběl již v 16.a17. století z dovozové třtiny.(Portugalsko, Holandsko,Anglie, Francie)První rafinérie u nás začala pracovat v r.1787 ve Zbraslavi u Prahy.



Tabulka změn čistoty během izolace sacharózy.

Produkt Koeficient čistoty v %
řepa..........................70-75
řepná šťáva...................88-90
difúzní šťáva.................90-91
těžká šťáva...................93-94
surový cukr(jednotný).........96-98
surový cukr o Rd>95...........98
afináda.......................>99
rafináda......................>99,95

Jinak způsobů filtrací a číštění je v té knize uvedeno velmi mnoho.

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8763


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
Daniel Prokeš (e-mailem) --- 18. 2. 2005
Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus

Předloni jsme s kamárádem polobílý cukr použili ke krmení 300 včelstev,bez
problémů.Letos jsme nakrmili 460 tím stejným a podle měli to vypadá že
včelám chutná.
S pozdravem Dan Prokeš


>
>
> Zcela určitě cukr polobílý prošel rafinací, tudiž s klidem v duši s ním
> krm.
>
> Našel jsem knihu, Základy cukrovarnictví IV.- výroba rafinovaného cukru
> ,Bretschneidera a kolektiv.
>
> Dovolím si drobný výtah.
>
> Z historie.
> Rafinovaný evropský cukr se vyráběl již v 16.a17. století z dovozové
> třtiny.(Portugalsko, Holandsko,Anglie, Francie)První rafinérie u nás
> začala
> pracovat v r.1787 ve Zbraslavi u Prahy.
>
>
>
> Tabulka změn čistoty během izolace sacharózy.
>
> Produkt Koeficient čistoty v %
> řepa..........................70-75
> řepná šťáva...................88-90
> difúzní šťáva.................90-91
> těžká šťáva...................93-94
> surový cukr(jednotný).........96-98
> surový cukr o Rd>95...........98
> afináda.......................>99
> rafináda......................>99,95
>
> Jinak způsobů filtrací a číštění je v té knize uvedeno velmi mnoho.
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8769


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

   
pan Josef Jiří Menšík (e-mailem) --- 20. 2. 2005
Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus

ten problém s barvou cukru se může odvozovat zvláště u starších včelařů od
časů kdy se v některých cukrovarech dělal jen nerafinovaný cukr a ten se
později v jiných znova rozvářel a čistil a spusta včelařů se tak doběhla,
když takový nerafinovaný dali včelám, že o ně přišli několik jsem jich
znal.

Pepan

----- Original Message -----
From: "Gustimili?n Pazderka" <e-mail/=/nezadan>
To: "V?ela?sk? mailing list" <vcely/=/v.or.cz>
Sent: Friday, February 18, 2005 7:57 PM
Subject: Re: dotaz z 17.2.05 cukr - Globus


>
>
> Zcela určitě cukr polobílý prošel rafinací, tudiž s klidem v duši s ním
> krm.
>
> Našel jsem knihu, Základy cukrovarnictví IV.- výroba rafinovaného cukru
> ,Bretschneidera a kolektiv.
>
> Dovolím si drobný výtah.
>
> Z historie.
> Rafinovaný evropský cukr se vyráběl již v 16.a17. století z dovozové
> třtiny.(Portugalsko, Holandsko,Anglie, Francie)První rafinérie u nás
začala
> pracovat v r.1787 ve Zbraslavi u Prahy.
>
>
>
> Tabulka změn čistoty během izolace sacharózy.
>
> Produkt Koeficient čistoty v %
> řepa..........................70-75
> řepná šťáva...................88-90
> difúzní šťáva.................90-91
> těžká šťáva...................93-94
> surový cukr(jednotný).........96-98
> surový cukr o Rd>95...........98
> afináda.......................>99
> rafináda......................>99,95
>
> Jinak způsobů filtrací a číštění je v té knize uvedeno velmi mnoho.
>
> __________ Informace od NOD32 1.998 (20050212) __________
>
> Tato zprava byla proverena antivirovym systemem NOD32.
> http://www.nod32.cz
>
>

Odpovědět
do diskuze
na příspěvek
číslo 8781


Zobrazit
odpovědi
na tento
příspěvek


Zobrazit
celé
vlákno

Všechny správně vytvořené příspěvky na toto téma





Klikněte sem pro nápovědu